22 september 2010

Aston Martin One-77 skal kun produseres i 77 eksemplarer, noe som reflekteres i prisen på 1,2 millioner pund.



Bilen får en V12-motor på 7,3 liter. Helt uten "kunstig åndedrett" i form av turbo eller kompressor, er effekten likevel på 750 hestekrefter.

Kilde: DN.no

Aston Martin One-77

21 september 2010

Den 20. september la statsråd Tora Aasland ned grunnstenen for nybygget til Høgskolen i Bergen. Høgskoleanlegget på den gamle NSB-tomta utgjør 51 000 kvadratmeter, og det innebærer rehabilitering av fire gamle verneverdige verkstedshaller.


Grunnsteinen lagt for Høgskolen i Bergens nybygg

20 september 2010

Etter lang debatt får nå ett av landets gamle trehoteller bygge en ny fløy i sveitserstil. Eierne av Union hotell har tidligere blitt møtt med et kontant nei.

- At Union Hotell fikk ja, kan være signal på en ny utvikling. Dette har så vidt jeg vet ikke blitt gjort tidligere i tilknytning til andre sveitserstilbygg i Norge, sier Jens Christian Eldal, forsker ved Norsk institutt for kulturminneforskning.

Det opprinnelige forslaget. Tilbygget til høyre.

Union får bygge i gammel stil

17 september 2010

I Microsofts film med fremtidsvisjoner, ser den digitale verden litt ut som en kombinasjon av de digitale instrumentene i CSI Miami og Minority Report. Datamaskiner styres med hender som gestikulerer i løse lufta eller på berøringsfølsomme skjermer. Noen av skjermene er gjennomsiktige glassplater – vinduer for den saks skyld, mens andre projiseres i løse lufta.

Ifølge Microsofts visjoner kan dette være en realitet allerede i 2019.

- Teknologien skissert i videoen finnes allerede, de bare ser ikke nøyaktig slik ut foreløpig, sier McGibbon.



Computerworld

Fremtidens informasjonsteknologi

14 september 2010

Sketchup er et gratisverktøy, men med mange gode funksjoner, ikke minst dersom man har behov for å lagre tredimensjonale skisser på kort tid. Etterpå kan man, om ønskelig, eksportere til for eksmpel DWG- og DXF-filformatene.

En av nyvinningenene i den siste utgaven er nye 3D Builder, en egen modul som kobles mot SketchUp, og gir deg tilgang til en rekke fotografier tatt av sentrale strøk i større byer der man kan gå inn og modellere opp bygninger.

Googles 3D Builder-motor formaterer fotografiene som korrekte fasade-projeksjoner og produserer en ferdig mappet 3D-modell.

SketchUp er i utgangspunktet en såkalt «surface modeler» - det vil si at objektene består av flater fremfor volumer. Nytt er nå såkalt solid-modellering, som lar brukeren kombinere eller skille volumer fra hverandre. Denne funksjonaliteten er imidlertid kun tilgjengelig i Pro-versjonen.

Du laste ned programmet her .


Kilde: Macworld

Google SketchUp oppdatert


Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic License  by  dungodung 

Arkitekt Ole Jørgen Bryn ved NTNU mener å funnet ut av hvordan egypterne da de planla og bygde pyramidene. Bryn, som arbeider ved Fakultet for arkitektur og billedkunst på NTNU, har forsøkt å finne ut hvilken plan egypterne hadde før byggingen av pyramidene startet?

– Hovedpoenget er at de målte presisjon fra innsiden og ut, og ikke fra utsiden og inn, sier han til Morgenbladet.

Pyramidebygging

12 september 2010



Dré Batista

Pavilhão da Bienal São Paulo

11 september 2010

Utstillingen PRESS PLAY - kunsten i dataspill, åpner i Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseum. Dette blir den første utstillingen av dataspillgrafikk i et norsk kunstmuseum. Fokus vil være på nordiske underholdningsspill for PC og både godt etablerte spillprodusenter og mindre uavhengige spillselskaper er representert.

Kurator Kari Skarprud Pettersen er i ferd med å ferdigstille utstillingen som skal åpne lørdag 18. september.

- Publikum skal føle at de virkelig kommer inn i en spillverden, sier Skarprud Pettersen. Inspirasjon til innredningen er hentet fra spill som Donkey Kong (Nintendo) og The Path (Tale of Tales).

Dataspill som kunst

08 september 2010



Kilde: Hodinkee

Hvordan et mekanisk ur virker


Gammel trebro - denne riktignok i Italia
Foto: stefg74
Norske trebruer har vakt internasjonal oppmerksomhet, både når det gjelder tekniske løsninger og antall som bygges.

- Tre er velegnet til brubygging. Riktig behandlet har det god holdbarhet, og i mange tilfeller kan det være rimeligere enn andre materialer. Vi har flere eksempler på trebruer som har utsikter til å bli mer enn 100 år gamle, forteller Otto Kleppe, som skal holde innlegg om trebruer og levetid.

Trebrueksperter samles i Lillehammer

06 september 2010

Lærernes hus, som går under navnet Smykkeskrinet, er konferansesenter for Utdanningsforbundet. Bygningen er tegnet av Element Arkitekter, og tildelt Betongtavlen 2010.



Juryens uttalelse:
Det første som møter en besøkende i Osterhaus gate er den store glassfasaden med silketrykk mellom de eldre pussfasadene på begge sider. Ekstra virkningsfullt er dette grepet i kveldssituasjonen hvor lyset strømmer ut gjennom fasaden. Opp en liten trapp og gjennom hovedinngangsdøren bringes en inn i et enormt åpent rom hvor den lyse betongen er det dominerende materialet – både i vegger og gulv. Betongen er utført med et meget høyt presisjonsnivå og er kombinert med andre materialer på en overbevisende måte; glass, tre og tekstil. Tekstilen er en kunstnerisk utsmykning av May Bente Aronsen på den ene sideveggen. Denne gir med sin skarpe rødfarge en vakker kontrast til de avdempede fargene forøvrig. Betongen føles ikke påtrengende fordi rommet er gjennomlyst slik at de store betongflatene i det høyloftede rommet både omslutter og trekker seg tilbake.

Betongtavlen til Smykkeskrinet

Seks boliger i massivtre er klar for bruk i Rena. Boligene er for forsvarets ansatte og skal være med å utvikle massivtresatsingen i Norge fremover. Prosjektet er et samarbeidsprosjektet mellom Forsvarsbygg, Trefylket og Innovasjon Norge.

Byggeprosessen til disse boligene er nyskapende med stort potensial til norsk industrialisering. Dette fordi elementene ferdigproduseres og tilpasses på fabrikken. En industrialisering vil også øke bruken av norsk tre, som er et overordnet mål.

Fremtidens boliger med massivtre

05 september 2010

Selskapene er valgt ut til listen av en komité bestående av teknolgoer, journalister, akademikere, og investeringseksperter. Blant teknologiene selskapene som kom med på listen driver med, finner vi digitale plattformer, lokaliseringstjenester for sosiale nettverk, nettsikkerhet, energiløsninger og behandling av vann.
  • Adimab, Aster Data, Atlassian
  • Digital Lumens
  • Ecovative Design
  • Ferrate Treatment Technologies, Flexoresearch Group, Foursquare
  • GetJar
  • Ion Torrent
  • Knewton
  • Layar
  • Medicine in Need, Molecular Partners
  • NetQin Mobile, Neuronetics, Novacem
  • On-Ramp Wireless, OpenDNS, OPOWER, Ostara Nutrient Recovery Technologies
  • Quintas Renewable Energy Solutions
  • ReputationDefender
  • Scribd, SecondMarket, Spotify
  • TaKaDu, Tendril, Topell Energy, Transonic Combustion
  • Vortex Engineering

Presentasjon av selskapene og intervjuer med sjefene finnes på WEFs hjemmesider.


Kilde: DN.no

Verdens beste nykommere

03 september 2010


Sverre Fehns paviljong
Foto: Seier+Seier
Årets arkitekturbiennale i Venezia bringer sammen sider ved arkitektfaget som ofte står langt fra hverandre, det kunstneriske og det pedagogiske, det konstruktive og det opplevelsesmessige. Årets biennaledirektør, den japanske arkitekten Kazuyo Sejima, bruker slagordet People meet in architecture for å diskutere arkitekturens rolle i dagens samfunn.

I Morgenbladet er Mari Lending begeistret for Sejimas opplegg. det beskrives som konkret og presist, med veloverveide presentasjoner som gjør de inkluderte arbeidene eksklusive og betydningsfulle. Utstillingen er fri for overformidling, flimrende skjermer og de endeløse og ikke alltid like gode tekstene som ofte preger arkitekturutstillinger. Summen fremstår likevel som pedagogisk, fordi verkene inviterer publikum til å studere og forstå hva som foregår.

Arkitekturbiennalen i Venezia - 2010

01 september 2010

Aslak Sira Myhre skriver om de nye dommedagsprofetene i Dagbladet.no:

Det ville vært lettere å få gjennomslag for å bygge ut alternative energikilder om man ikke nevnte miljø som begrunnelse i det hele tatt. Behovet for energi, økonomisk gevinst og arbeidsplasser er gode nok argumenter i seg sjøl. I stedet går man alltid omveien om det abstrakte, om klima og prinsipiell oljemotstand. Denne omveien gjør at saker som i utgangspunktet kunne hatt brei oppslutning, blir gjort til mindretallsposisjoner. Det siste eksempelet er bygging av nye jernbarnelinjer, såkalte lyntog, i Norge. Ut ifra debatten kan det se ut som om disse jernbanelinjene skal bygges utelukkende som et sonoffer for miljøet. Tog er redusert til miljø og miljø til moral.

Det har blitt viktigere å skrive under på virkelighetsbeskrivelsen til miljøbevegelsen enn å få gjort noe med miljøsakene. Norske politikere som Gro Harlem Brundtland, Jens Stoltenberg, Kjell Magne Bondevik og Kristin Halvorsen er alle i stand til å legge ansiktene i alvorlige folder og si at «menneskeskapte klimaendringer er vår tids største problem», «vi i Vesten har et spesielt ansvar». Men som politikere gjør de ingenting vesentlig med dem.

Dermed blir seirene til den religiøse miljøbevegelsen pyrrhosseirer. De tvinger folk til å gjenta etter dem, men oppnår ingen grunnleggende politisk endring. Miljøkamp blir sinnelagsetikk, det er hva du tenker, føler og sier som er avgjørende, ikke konsekvensene av handlingene dine.

De nye dommedagsprofetene

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism