13 februar 2007

Skywalk over Grand Canyon

Kanskje har de blitt inspiret av «640m over Aurland and 20120 km from Tokyo». Riktignok er utsiktsbroen Skywalk, som nå bygges over Grand Canyon, enda mer spektajulær enn utsiktsbrua ved Stegastein i Aurland, men det er absolutt noen likhetspunkter også.

Den amerikanske versjonen koster det 25 dollar å få adgang, men da har du til gjengjeld mulighet til å spasere 1.200 meter over bunnen av Grand Canyon. Ved hjelp av glassvegger, glassbunn og åpent tak skal publikum få følelsen av å vandre i løse luften.

Skywalk, med tilhørende fasiliteter, har kostet 40 millioner. Videoen som forklarer litt om hvordan "broen" er konstruert anbefales:


Pent eller ikke, Skywalk er definitivt et imponerende stykke ingeniørkunst.
I løpet av de kommende ukene vil enorme kraner sette broen sammen, og når broen åpner i slutten av mars vil den inneholde et besøkssenter og en restaurant. Det er også planlagt å lage hotell, flere restauranter og en golfbane.

Den hesteskoformede broen bygges i Hualapistammens område i Grand Canyon National Park i Arizona, og flere miljøforkjempere mener utsiktsbroen vil ødelegge et av Amerikas helligste landskaper.


Gå over Grand Canyon

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism