07 april 2007

Delta Shelter


Foto: Tim Bies
Det som skiller den Seattle-baserte arkitekten Tom Kundigs Delta Shelter fra andre fritidseiendommer er, foruten designen, de mange, uventede materialinnslagene: Betongklosser, store stålflater, kryssfinér og jernkjeder.

Arkitekten omtaler selv hyttene sine som tilfluktsrom. Til tross for de mange åpne løsningene hvor eksteriører og interiører nærmest glir inn i hverandre, kan Delta Shelter stenges av som en boks når den ikke er i bruk.

På bakkeplan ligger kjelleren. I første etasje er det soverom, gjesteværelse, baderom og balkong. I andre etasje ligger stuen, et åpent kjøkken og en spisestue. Delta Shelter er ifølge Kundig utformet slik at opptil 90 prosent av bygget kan konstrueres et annet sted og settes sammen gjennom mekaniske kneppeanordninger på det aktuelle byggestedet.
/../
Trestrukturer har tradisjonelt vært brukt til hyttebygging fordi tre har vært lett å bruke og vært svært tilgjengelig. Med stål og betongblokker blir vedlikeholdsbehovet og -kostnadene nesten ikkeeksisterende. Røffe materialer passer bedre med omgivelsene. De trenger ikke mye vedlikehold og de blir vakrere jo eldre de blir. Dessuten varer de lengre. Hytter har jo en tendens til å forbli i familien og blir brukt i generasjoner. Det er en bruk som disse hyttene vil tåle godt, sier Tom Kundig.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism