28 januar 2010

"European9": 116 studenter – ett kjøkken

De nye studentboligene i Trondheim sprenger grenser på flere måter - de 116 beboerne skal dele ett kjøkken, energibruken skal bli meget lav.

Bygget blir på 6 etasjer, og skal inneholde 94 hybelleiligheter med egne bad, 11 parleiligheter med egne bad tilpasset handicappede.I 2. etasje ligger felleskjøkkenet for alle beboerne, fordelt på 8 "kokeseksjoner", dvs med ca 13 boenheter på hver stasjon.

Bygget er designet av det spanske arkitektfirmaet MEK, som vant en europeisk arkitektkonkurranse om byfornyelse av hele området mellom Gløshaugen, over Elgesetergate, ned til Nidelven. I tilknytning til det nye studentbygget vil det også bli anlagt "Abels torg", en grønn lunge i det trafikktette området.

Bygget er trolig Norges mest energigjerrige studentbolig, ifølge Terje Bostad, eiendomsdirektør i SiT. Ferdigstillelse og innflytting er beregnet til august 2011, sier SiT.

I første etasje er det næringsarealer for kafé og kontorer. I kjeller er det parkeringsplasser, boder, vaskeri og sykkelparkering til alle beboerne.

Universitetsavisa

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism