31 juli 2012

Studenthybelen i boks

Vindu i begge ender, bad mellom oppholdsrommet og soverommet og balkong for to meget nære venner.

«My container is my castle» står det på en fasade i Keetwonen, som ansamlingen av konteinerhybler heter. Keet betyr både tilfluktssted og fest, wonen betyr å bo. Det forklarer Quinten de Gooijer, administrerende direktør i Tempohousing, firmaet som reiste Keetwonen i 2005.

Keetwonen.

Studentene i Amsterdam skrek etter losji. Hvorfor ikke innkvartere dem i skipskonteinere, tenkte de Gooijer høyt. Og snart strøk han avsted til Kina, der han bestilte skipskonteinere i standardstørrelse av utmerket stål. I Amsterdam ble de isolert og innredet, stablet, skrudd sammen og forbundet med utvendige trapper. En "quick fix", sier direktøren tilfreds.

"Direktørmodellen", eller husvære for et studentpar?

Hvor lang tid må han ha for å bygge 500 studenthybler i Stavanger?

- Etter at konteinerne er kommet til Stavanger, og tomten med fundamentet er klar, trenger vi mellom 12 og 16 uker. Siden klimaet er kaldere hos dere, ville vi ha isolert dem litt ekstra, gjerne på utsiden. Da blir fasaden penere, sier de Gooijer.

Les også: Containere blir studenthybler

Ser dette litt for kassete ut etter din smak. Husk at dette er bygninger som lett kan flyttes på. For en mer permanent løsning: sjekk ut  danske Lungaard og Trandebergs prosjekt NeuBlack i København.Kilde: Aftenbladet.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism