05 desember 2012

Mulig drømmeøy i Oslofjorden

Oslo Havn ønsker å bruke steinmasser fra utgravingen av ny tunnel for Follobanen til å bygge en splitter ny øy.Vi har nå muligheten til å reetablere mange av artene som tidligere levde i Oslofjorden. Disse vil igjen bidra til å rense fjorden, sier landskapsarkitekt Erle Stenberg i LINK Landskap. Firmaet ønsker ellers å skape såkalte «marine hager» på «Østerøy», med et stort offentlig sjøbad, saunaer, sjøboder, gjestehavn og leirsted for barn. Alt skal være i offentlig eie.

– Sprengsteinen fra Follobanen er folkets eiendom. Vi vil bruke den som et designverktøy. Med steinmassene ser vi en fantastisk mulighet som kan være til stor nytte og glede for oss alle.

– Det må være en form for offentlig deltagelse og vilje til å tenke annerledes og nytt, sier Jan Olav Jensen, partner i Jensen og Skodvin og professor ved Arkitekt- og designhøyskolen i Oslo.

I deres konsept «Byøya» er tanken å skape en helt ny bydel i form av en øygruppe. Jensen lanserer begrepet «urban urskog» som et motstykke til fastlandets «velfriserte borgerlige hager».

Kilde: osloby

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism