26 januar 2015

Bilmarked i endring

Nybilsalget i verden passerte 80 millioner i 2013. Ifølge de mest "optimistiske" fremtidsspådommene er dette anslått å passere 100 millioner i 2020. Verdens storbyer er i ferd med å kveles av den stadig tettere biltrafikken og medfølgende luftforurensning. Det er noe av bakgrunnen for at bilindustrien står foran en revolusjon, ifølge konsulentselsapet McKinsey. De mener det bare er et tidsspørsmål før den forurensende forbrenningsmotoren er historie.
Fremtiden biler vil nok se annerledes ut enn i dag, men den største endringer ligger i overgangen fra forbrenningsmotorer til elektrisk drift.
Kravene til nullutslipp av helseskadelige stoffer fra bilparken og andre reguleringer fra myndighetene, kommer til å tvinge frem nye løsninger hos bilprodusentene og underleverandørene. Og det er elbilen somkommer til å vinne kappløpet om fremtidens bilbrukere, mener McKinsey-analytikerne.

Konsulentselskapet peker på at betydningen av å eie bil har mye lavere status blant unge i aldersgruppen 18-34 år enn hva som var tilfelle da eldre generasjoner var unge. Dette kan dels ses i lys av en annen teknologi, som det brukes mye penger og forskningsinnsats på er å utvikle, nemlig «selvdrevne» biler uten sjåfør.

Kilde: Aftenposten

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism