01 mai 2015

Tesla - Powerwall for hjemmet, Powerpack for storskala

Når solen ikke skinner og vinden slutter å blåse kommer den grønne energien til kort, særlig dersom strøm fra kullkraftverk blir brukt som en erstatning. Effektive batterier kan imidlertid redusere behovet for andre strømkilder.

Bilprodusenten Tesla har tette bånd til solenegriselsakpet Solar City, og har utviklet et batterisystem, med navnet «Powerwall», beregnet for boliger. Ideen er at dette skal brukes til å lagre strøm fra solceller. Batteriene skal produseres av Tesla Energy, et selskap i Tesla-konsernet.

«Powerwall» veier 100kg og har en formfaktor på 130x86x18cm. Enheten kommer i to versjoner: en på 7 kWh og en 10 kWh. Den minste modellen vil koste 3.000 dollar, tilsvarende drøyt 20.000 kroner. Her hjemme er det vel fra for at prisen kommer nærmere 30.Elon Musk presenterte de nye produktene, og det mot slutten av videoen nedenfor det virkelig begynner å bli interessant. Her snakker han om Powepack, en lagringsløsning for elektrisk energi som er beregnet for langt større skala:

Tesla Energy har allerede benyttet et oppsett på 250 MWh, og kan allerede nå skalere dette opp til 1 GWh. Det skal være nok til å forsyne en liten by som med elektrisitet.


– Målet er å fullføre overgangen av hele verdens energiinfrastruktur for å oppnå fullstendig nullutslipp, sier Tesla-sjef Elon Musk.Store tall, men likevel innenfor rekkevidde på lengre sikt. Det finnes f eks allerede mer enn en milliard biler i verden.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism