15 mars 2018

Stor batterifabrikk bygges i Sverige

Den gamle Saab-fabrikken i Trollhättan ble overtatt av kinesiske NEVS. Med det ble det slutt på bilproduksjonen i Sverige, men NEVS startet opp serieproduksjon av sin første bil NEVS 9-3 i Kina. Dette er i bunn og grunn en elektrisk utgave av den gamle Saab 9-3. 
NEVS inngår nå samarbeid med et annet kinesisk selskap GSR. Sammen vil selskapene nå gå i gang med batteriproduksjon i Trollhättan. De mener at batterifabrikken kan bli en av verdens største, skriver Dagens Industri.

Innen fem år er planen å ha en produksjonskapasitet på 30 gigawattimer i året, og produsere batterier til inntil 500.000 biler i året. Det er realisme i planene, for GSR er ingen nykommer i batteriverdenen. Selskapet kjøpte Nissans andel i batteriforetaket AESC som har levert batterier til Nissans biler. Det er neyyopp AESC som skal etableres i Trollhättan, skriver Dagens Industri.

Flere aktører er imidlertid på banen i Sverige. Til Dagens Industri sier Northvolts informasjonssjef Jesper Wigardt at det er behov for at det etableres en europeisk verdikjede for batterier, der flere aktører vil kunne bidra til at det skapes en klynge av batteriprodusenter med teknologi og kompetanse.

Kilde: Tu.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism