04 mars 2021

Starship 10 har landet


Onsdag 3. mars gjennomførte SpaceX en test av Starship 10 (SN10). Dett er den tredje testen stor høyde av en Starship-prototype. Starship SN8 og SN9 gikk som kjent i bakken, men SN10 kom trygt ned etter å ha vært 10 km oppe. 

Ganske imponerende dette, selv om det fremdeles er solide hiccups. En stund etter at landingen ser ut til å være en suksess går nemlig hele stasen i luften.


  
Starship faller fritt, kun styrt av to fremre og to bakre klaffer. Alle de fire klaffene styres av en datamaskin ombord. Like for landing starter de tre Raptor-motorene og vender fartøyet før det lander med kun én motor.

Muligheten for å lande og foreta en ny oppskyting er avgjørende for landing av Starship på andre planeter og for deretter å kunne vende tilbake til jorden. Dette skal etter hvert bli et fullt gjenbrukbart transportsystem, designet for å frakte både mannskap og last på langvarige, interplanetare reiser. Kanskje blir det slik vi kommer til å fly mellom verdensdelene også.Men så var det denne smellen da:Og i ettertid litt informasjon om hva som gikk galt:

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism