06 august 2006

Per Spook

Per Spooks karriere som motedesigner har vært enestående. Han kom til Paris i 1959, 20 år gammel. Etter praksis i motehusene Dior og Yves Saint Laurent ble han ansatt som sjefsdesigner hos Louis Féraud i 1962. I 1977 åpnet han motehus i eget navn.

I årene frem til 1994 presenterte han to haute couture-kolleksjoner hvert år, for tre av dem vant han fransk motes høyeste utmerkelser: Gullsynålen og Gullfingerbølet.

Museet for samtidskunst fram til 17.09.06

Rekonstruksjon av studio i Paris
Utstillingen, som vil bestå av ca. 120 haute couture-antrekk, er den første store presentasjonen av Per Spook som motedesigner. Den tar utgangspunkt i hans kreativitet. Utstillingens kjerne vil derfor være en rekonstruksjon av Per Spooks studio i motehuset i Paris. Publikum vil få innsikt i Per Spooks virke som motedesigner og i de problemstillingene han arbeidet med i kolleksjonene. Gjennom dette åpnes det også for innsikt i virksomheten til hans motehus spesielt, og til franske haute couture-motehus generelt.

Sammen med videoer fra kolleksjonsvisningene i Paris, vil temaene gi publikum muligheten til å danne seg et bilde av Per Spooks kreativitet i hele den perioden motehuset eksisterte.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism