07 oktober 2006

Flere hytter i moderne stil

Markedet for ferdighytter er større enn noensinne. Der du før var avhengig av en en kreativ arkitekt og egne snekkerferdigheter kan drømmehytta nå realiseres som byggesett. Produsentene lanserer stadig flere hytter som avviker fra de vi vanligvis forbinder med tradisjonelle hytter. Etterspørselen etter modernistiske ferdighytter er nemlig økende.

Typisk for de nye hyttetypene er mange og store glassflater samtidig som arkitekturen gjenspeiler at vi bruker hytta annerledes enn tidligere. Mer tid tilbringes på kjøkkenet, som derfor er viet mer oppmerksomhet enn tidligere, og selve fasadearkitekturen er svært forskjellig fra den urnorske hytta med saltak og smårutete vinduer.

Hjukse Bruk har tre nye modernistiske hytter klare til vinteren, alle tegnet av den prisbelønte islandske arkitekten Gudmundur Jonsson. Felles for hyttene er at de enkelt kan utvides uten å ødelegge linjene.

- Jeg ville komme med et alternativt tilbud til hyttene som råder på markedet, og gjøre det til en ny opplevelse å være på hytta. På Island er vi opptatt av at vi kan se fjell og natur. De tradisjonelle norske hyttene har små vinduer som sitter altfor langt oppe på veggen - det er som om vi skal mure oss inne på hytta. Men utsikt er veldig viktig for meg, og ved å ha vinduene helt ned til gulvet oppnås sterkere kontakt med naturen, sier Jonsson.


Les mer i Hyttemagasinet / Forbruker.no


Bilder fra:

1 comments :

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism