17 august 2008

Bærekraftig norsk arkitektur til EXPO 2010

Stavangerarkitektene Helen & Hard Arkitektkontor vant konkurransen om den norske paviljongen på verdensutstillingen EXPO 2010 i Shanghai med prosjektet ”The Nature of Norway”.

Da vinneren ble offentliggjort uttalte nærings- og handelsminister Sylvia Brustad:
- Regjeringen vil vise verden at bærekraft er viktig for Norge. Konseptet "The Nature of Norway" formidler dette på en flott måte.Konseptet består av 15 store "trær" bygget i limtre og bambus. I november reiser prosjektgruppen til Shanghai for å plante bambusen som skal brukes i den 3.000 kvadratmeter store paviljongen. Trærne danner et "landskap" som kan romme ulike aktiviteter. Tanken er også at man gjennom gjenbruk skal oppnå en verdi for lokalbefolkningen. Etter EXPO 2010 skal bygningen deles opp, flatpakkes og brukes som parkinstallasjoner ulike steder i Kina. Gjenbruk er dermed en viktig del av konseptet.

- Å få skape den norske paviljongen til verdensutstillingen i Shanghai er en fantastisk mulighet for oss til å slå gjennom internasjonalt, sier Reinhard Kropf, som sammen med Siv Helene Stangeland står bak arkitektfirmaet.

- Vi har designet et businessenter som skal bli knutepunkt for norske virksomheter som vil etablere seg og skape relasjoner i Kina. Det er også lagt til rette for tradisjoner og ritualer som er viktige i det kinesiske næringslivet, Reinhard Kropf.

De fire andre deltakerne i konkurransen var Snøhetta, Askim/Lantto Arkitekter, 70 Grader N Arkitektur og Rintala/Eggertsson.

Helen & Hard samarbeidet med Melvær & Lien Idé-entreprenør og Sweco Grøner.The Nature of Norway (PDF).

Helen og Hard.


Stavanger Aftenblad.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism