30 juni 2013

Statens byggeskikkpris til Stavanger

Stavanger kulturskole og Stavanger katedralskole vant Statens Byggeskikkpris 2013, i konkurranse med 60 påmeldte fra hele landet.- Dette er et enestående prosjekt der både byggherre og arkitekt har hatt høye ambisjoner - og de har virkelig lyktes.
 Barn og unge i Stavanger har fått et kulturelt skoletilbud av ypperste klasse, sier juryleder Anne Enger.


Stavanger kulturskole og Stavanger katedralskole. Arkitekter: Arkitekturverkstedet / Asplan Viak AS.

Fra juryens begrunnelse:

De to nye skolene knytter seg til omgivelsene på en vellykket måte innholdsmessig og i forhold til bystrukturen. De bygger videre på skalaen i eksisterende vernet bebyggelse på tomten og danner nye vellykkede byrom. En bevisst holdning til materialbruk, lysinnslipp og farger har skapt førsteklasses interiører og fasader med et elegant, nøkternt og saklig uttrykk som kler stedet.

De senere årene har det vært en betydelig og målrettet satsning på kultur og kulturbygg i Stavanger. Stavanger kommune og Rogaland fylkeskommune har samarbeidet om å oppføre en ny kulturskole og en avdeling av Stavanger katedralskole med undervisningstilbud innen musikk, dans og drama. Kommunen har stilt en sentralt beliggende byggetomt til rådighet - ytterst i Vågen, ved Bjergstedparken. De to skolene vil supplere og trekke veksler på hverandre og på andre kulturinstitusjoner i nærheten, deriblant Stavanger nye konserthus, Dansens hus og universitetets Institutt for musikk og dans. Tomtevalget er særdeles vellykket.


Steilneset minnested var nok manges favoritt, men nådde
 altså ikke opp. Foto Jarle Wæhler/ Statens vegvesen
Fra 26. juni kan man se nærmere på vinnerprosjektet og de seks andre nominerte til prisen i Oslo rådhus. Utstillingen varer til 19. juli.

St. Olavs hospital i Trondheim og Steilneset Minnested i Vardø fikk hedrende omtale av juryen.

Kilde: NAL

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism