27 mars 2015

Hva skiller Tesla-eierne fra andre bileiere120 eiere av Tesla Model S har svart på TNS Gallups spørsmål. Svarene deres viser at den gjennomsnittlige Tesla-eieren er en mann, godt utdannet, for syv av ti er akademikere, og i jobb. Bare fire prosent er pensjonister, mot 23 prosent for nybilkjøpere generelt.

– I dette bildet er det viktig å huske at de som kjøper nybil, tjener vesentlig mer enn befolkningen generelt, sier Anders Hovde, som er ekspert på nybilmarkedet hos TNS Gallup..

Mindre enn en fjerdedel har Model S som eneste bil. Teslaen er imidlertid bilen som kjøres mest i husstanden. Nesten halvparten kjører over 20.000 kilometer i året.

På spørsmål om hvor godt fornøyd Model S-eierne er med totalen for bilen og forhandlerleddet, svarer 66 prosent «usedvanlig bra». 31 prosent svarer «svært bra», tre prosent svarer «bra». Det er altså ingen som svarer «dårlig» eller «akseptabel». De oppsiktsvekkende positive svarene gjør at de fleste Tesla-eiere passer inn i en eierkategori Hovde kaller «apostler». De driver aktiv misjonering for bilen de har kjøpt.


Tesla-eierne vurderer imidlertid driftssikkerheten til Model S til kun å være gjennomsnittlig. Det samme gjelder kvalitetsfølelsen. Når det gjelder forhandlerleddet, blir verkstedenes evne til å gjøre som avtalt vurdert som under gjennomsnittlig.

Ifølge Hovde er dette ting som ville vært «drepen» for andre merker som Tesla konkurrerer mot.

– Men totalen er oppfylt, og vel så det. Fordelene, blant dem de som er gitt av staten, veier så til de grader opp, sier Hovde.

De sterkeste plussidene er ifølge Tesla-eierne kjørekomfort, lave utgifter til strøm, motorkraft og en designscore som ligger langt over sammenlignbare biler.

Kilde: Aftenposten

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism