20 oktober 2019

Steel Design Award 2019 til tretopphytter

Foto: panhytter.no

Professor ved institutt for arkitektur på AHO Espen Surnevik ble tildelt den prestisjetunge prisen "European Steel Design Award 2019" mandag 14. oktober i Brüssel.

Surnevik fikk prisen for sitt prosjekt PAN-tretopphytter (2016-2108). Hyttene i PAN Tretopphytter er helt like innvendig. De er på 40m2, ligger åtte meter over bakken, har seks sengeplasser fordelt på fire enkeltsenger og en dobbeltseng. Hyttene har alle fasiliteter med innlagt strøm og vann og er innredet i tre forskjellige områder som også fungerer som adskilte soverom.

European Steel Design Award er en fagpris man hverken kan søke seg til, eller betale seg kvalifisert for. Fagjuryen har selv nominerte tolv prosjekter, fra tolv Europeiske land. Blant disse gikk PAN-prosjektet til topps og ble tildelt hovedprisen «Excellence Award» for sin arkitektur.PAN-prosjektet er utviklet for gründerne; Kristian Rostad og Christine Mowinckel (PAN-tretopphytter), og bygningenes konstruksjoner er beregnet av ingeniør, professor-II Finn-Erik Nilsen. Stålverkstedet ARMEC har vært ansvarlig for byggingen sammen med byggmester Terje Nymoen.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism