13 juli 2006

Filmarkivet - film til folket!

Arkitektur inneholder betydelige elementer av iscenesettelse, noe som medfører klare paralleller mellom bygningskunst og andre visuelle kunstformer. Derfor denne promoteringen av Filmarkivet, en tjeneste som er laget for å gi enkel og gratis tilgang til eldre kvalitetsfilm.

Filmarkivet handler om å gjøre filmer og interessante enkeltopptak tilgjengelig i en form som folk kan (gjen)bruke. Etter at Google startet sin videotjeneste har det blitt mulig å utvekelse videofiler på denne måten uten å måtte leie masse serverplass for å kunne lagre filene. Det fine med Googles tjeneste er nemlig at de lagrer filmfilene slik at disse blir tilgjengelig på web-en samtidig som det er enkelt å legge innholdet inn på en nettside. Sist, men ikke minst, de aller fleste filmene kan lastes ned, slik at du kan bruke dem til å lage nye versjoner eller helt nye filmer.

Prinsippet er enkelt: Ta for eksempel Walter Ruttmans flotte film Berlin: Die Sinfonie der Großstadt som du kan se via via denne posten i Filmarkivet.
Filmen kan enkelt legges på en nettside, slik som dette:

Nederst til høyre ser du en knapp med "Google video". Klikker du på denne kommer du til denne siden hos Google. Her kan du gi filmen en vurdering og legge inn kommentarer, men det mest interessante er mulighetene for å laste ned videofilen i ulike versjoner (for PC/Mac, iPod eller PSP) samt den blå knappen som åpner muligheter for å poste videoen direkte til en blogg, eller hente koden som skal til for å legge den inn på en nettside. Enkelt, og du gjør ditt til å spre kulturarven :)

Spre fri film!

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism