28 september 2006

Arkitekturdagen 2006

Arkitekturdagen 2006 tematiserer koplingen mellom arkitektur og teknologi. Stedet er Trondheim – landets teknologihovedstad. Som foredragsholdere har vi invitert internasjonale høyprofilerte arkitekter og ingeniører. Arkitekturdagen 2006 skal vise oss de unike mulighetene, utfordringene og hva kombinasjonen av høy kvalitet på arkitektur og teknologi kan føre til.

På Arkitekturdagen lanseres også den åpne arkitektkonkurransen om Berg studentby i Trondheim.

Fredag 3. november 2006, NOVA Kino, Trondheim

Foreløpig program fredag 3. november
Kent Larson, Massachusetts Institute of Technology (MIT), Boston
Hvordan ny teknologi, materialer og designstrategi kan brukes i framtidens bolig.
Yes Architecture, Munchen/Graz-basert arkitektkontor, etablert av Ruth Berktold og Marion Wicher
Yes jobber med et bredt spekter av prosjekter og utforsker bruk av ny datateknologi og nye materialer i designprosesser og i både den digitale og fysiske verden.
ArkitekturBüro DI Hermann Kaufmann
Hermann Kaufmann er en anerkjent arkitekt med praksis i Voralberg, Østerrike og professor på Det tekniske universitetet i München. Har spesialisert seg innen trearkitektur og passivhus.
Charles Walker, Arup, London
Charles Walker er både arkitekt og ingeniør, ansvarlig for en rekke store høyprofilerte prosjekter hos Arup, blant annet i samarbeid med Renzo Piano Building Workshop og UN Studio.
David Nelson, Foster & Partners, London
Et av verdens ledende arkitektkontorer ansvarlig for en rekke anerkjente internasjonale prosjekter, fra hovedkvarteret for Swiss Re i London til det største byggeprojektet på kloden, Beijing internasjonale flyplass.
UTSTILLING I GALLERI KIT
Teknologi og Arkitektur, utstilling av studentarbeider ved NTNU. Gjesteutstilling fra Faculty og Arts & Architecture, University of Brighton, UK.
PRISUTDELING
Betongtavlen. Nal-pris.
LANSERING AV ÅPEN ARKITEKTKONKURRANSE
På Arkitekturdagen 3. november lanseres den åpne arkitektkonkurransen om Berg studentby i Trondheim. Konkurransen er et samarbeid mellom utbygger Studentsamskipnaden i Trondheim, Husbanken og NAL Ecobox.

Dagen avsluttes med fest på Dokkhuset i Nedre Elvehavn.

Foreløpig program lørdag 4. november
Befaring ved Trondhjems Arkitektforening (TAF)
Nidarosdomens nye besøkssenter (Eggen Arkitekter 2006) samt Erkebispegården (Eggen Arkitekter 1997) Oppmøte på Vestfrontplassen foran Nidarosdomen. Påmelding ikke nødvendig.
Befaring ved Trondhjems Arkitektforening (TAF)
St. Olavs Hospital, delvis ferdigstilt. Utførende arkitekter: FRISK Arkitekter AS og Medplan Arkitekter AS/Madsø-Sveen Arkitekter. Oppmøte ved hovedinngangen til Kvinne-Barn-senteret, i Olav Kyrres gate, omtrent midt i sykehusets område. Påmelding ikke nødvendig.
BEFARING TIL KONKURRANSETOMTEN
Berg studentby i Trondheim.


Mer om Arkitekturdagen 2006

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism