27 mars 2007

Block Watne med milliarkjøp

Block Watne Gruppen har, gjennom et nyopprettet heleid svensk datterselskap, inngått avtale om kjøp av den ledende svenske boligbyggeren Prevesta AB.

Prevesta har 530 ansatte og hadde en omsetning i 2006 på NOK 1 530 millioner og et driftsresultat (EBIT) på NOK 150 millioner.

- BlockWatne har ved flere anledninger kommunisert at vi ønsker en aktiv rolle i konsolideringen av en meget fragmentert skandinavisk byggebransje. Videre har vi kommunisert at det nærmeste markedet for oss å se til er Sverige. Vi gjør som vi har sagt, og tar nå et stort steg i konsolideringen av småhusbransjen i Skandinavia ved å etablere BlockWatne-konsernet som markedsleder også i Sverige, sier Lars Nilsen, konsernsjef i Block Watne Gruppen.


Om Prevesta

Prevesta er Sveriges ledende produsent av monteringsferdige småhus med de sterke merkevarene Myresjöhus og SmålandsVillan. Virksomheten har hovedkontor i Myresjö i Småland. Siden etableringen i 1927 har selskapet bygget mer enn 80 000 boliger, hovedsakelig i det svenske markedet. I 2006 hadde Prevesta en omsetning på SEK 1 756 millioner (NOK 1 530 millioner) og et driftsresultat (EBIT) på SEK 173 millioner (NOK 150 millioner). I tillegg hadde Prevesta en omsetning fra Gar-Bo Försäkring AB på SEK 18.5 millioner (NOK 16.1 millioner). Selskapet har fabrikker i Myresjö, Vrigstad og Sundsvall og har omlag 530 ansatte.

Prevestas virksomhet består av to forretningsområder:

Myresjöhus: Utvikling, produksjon og salg av prefabrikkerte (monteringsferdige) hus under merkenavnet Myresjöhus primært for det svenske markedet; både eneboliger og flerbolighus på egne og kundens tomt.

SmålandsVillan: Utvikling, produksjon og salg av prefabrikkerte (monteringsferdige) hus ved volum elementer under merkenavnet SmålandsVillan primært for det svenske markedet; kun eneboliger på kundens tomt.

Datterselskapet Block Watne AS har ingen prefabrikasjon, og boligene bygges på byggeplassen av tømrere ansatt i selskapet. Myresjöhus har ca 80 prosent av boligproduksjonen på byggeplassen, og en prefabrikasjonsandel i fabrikk på ca 20 prosent. Tilsvarende produserer SmålandsVillan 20 prosent på byggeplass og 80 prosent er prefabrikasjonsandel i fabrikk. Etter kjøpet av Prevesta, vil ca 80 prosent av BWGs totale boligproduksjon være på byggeplass og ca 20 prosent være fabrikkbasert prefabrikasjon.

Over 90 prosent av Block Watne AS omsetning kommer fra boligutviklingsprosjekter i egen regi hvor Block Watne AS kontrollerer hele verdikjeden inklusive kjøp av tomt, utvikling, salg og bygging av boliger for sluttkunde. For Myresjöhus er omlag 40 prosent av virksomheten boligutviklingsprosjekter i egen regi. Størsteparten av leveransene er totalentreprise av nøkkelferdige boliger basert på kontrahert arbeid fra underleverandører. SmålandsVillan er i sin helhet eneboliger på kundens tomt. For den sammenslåtte virksomheten (Block Watne AS og Prevesta) vil omtrent 60 prosent av volumet være utvikling av boligprosjekter i egen regi.

BlockWatne.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism