10 juni 2007

Norsk arkitekt til topps i København

I konkurranse med 220 arkitektkontorer fra 35 land gikk førsteprisen om utformingen av den nye Carlsberg-bydelen i København til det unge arkitektfirmaet Entasis, der Trude Mardal er en av fire arkitekter.

Området ligger i bydelen Valby og var inntil nylig produksjonssted for bryggeriet Carlsberg. Den historiske bygningsmassen skal ivaretas i de nye utviklingsplanene for bydelen, som er tegnet som en «24-timersby», med fortettet aktivitet gjennom hele døgnet. Totalt er det lagt opp til en bebyggelse på mellom 400-600.000 kvadratmeter.

Juryen sier blant annet dette om vinnerforslaget:
"projektet er ikke et forslag til en historisk by og museumsgørelse af carlsberg, men et udviklingsorienteret og robust forslag til en moderne by med kontraster mellem højt og lavt, eksisterende og nyt, oplevelsesmæs-sigt labyrintisk og aksialt."

"samlet udtrykker forslaget en sådan grad af oplevelsesrigdom og følsom tilpasning, kombineret med en enkelthed i sine strategier for området, at der er tale om en særlig kunstnerisk nyfortolkning af klassiske bygnings-, byrums- og byudviklings-tendenser.
"
Juryen legger også vekt på at vinnerforslaget vil kunne gjøre Carlsberg-området til et eksempel på nyskapende bærekraft, og være med på å gi København en internasjonal branding.

Bergensarkitekt til topps i København - bt.no

Entatis

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism