25 november 2020

IKEA kjøper tilbake gamle møbler

IKEA jobber for å bli en fullstendig sirkulær virksomhet innen 2030. For å nå dette målet lager vi produkter som kan brukes og gjenbrukes år etter år, helt til det er på tide å gjenvinne dem og begynne forfra. For en tid tilbake var jeg riktignok kritisk til at IKEA fører stadig færre møbler i heltre, men så er det heller ikke redesign de legger opp til.

Initiativet "IKEA kjøper tilbake" er ett av flere tiltak for å gjøre det enklere og rimeligere å leve mer bærekraftig. Joda, det er åpenbart del av en markedsstrategi. Men, det er en strategi det er lett å ha sympati med: IKEA kjøper  tilbake møbler og selger dem videre i sin egen Gjenbruksbutikk. 

I Norge har det foregått et prøveprosjekt i Ringsaker siden 2018, og en gjenbruksbutikk ble også åpnet på Leangen i Tronheim, i 2019. Nå er tiltaket blitt tilgjengelig ved alle IKEA-varehus i Norge.
 
Du kan sjekke om møbelet ditt ligger i tilbakekjøpsverktøyet til IKEA og få et pristilbud før du besøker et av varehusene.

Slik fungerer IKEA kjøper tilbake:
  • Du velger hvilke møbler du ønsker selge tilbake til IKEA i tilbakekjøpsverktøyet og får et foreløpig pristilbud.
  • Om du er fornøyd med tilbudet tar du med deg ditt tilbudsnummer, legitimasjon og produktet ditt til bytte og retur-avdelingen på varehuset.
  • En IKEA-medarbeider vurderer produktene dine før endelig tilbakekjøpsverdi bekreftes.
  • Du får ett tilgodebevis med beløpet vi kjøper tilbake varen for, som du kan bruke på varehuset eller på IKEA.no. Tilgodelappen gjelder i 3 år.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism