07 august 2007

Nytt landemerke i Vadsø

Vadsø kommune har avholdt en begrenset plan- og designkonkurranse om et nytt museumsbygg i byens sentrum. a-lab AS fra Oslo gikk av med seieren.

Blant kriteriene i konkurranseprogrammet inngikk ønsket om "et signalbygg og samspill med omkringliggende bygg" samt "vektlegging og styrking av kvenenes identitet og tilstedeværelse i regionen".

Vinnerprosjektet kjennetegnes av et tårn med fire lukkede volumer og tre åpne mellometasjer «stablet på hverandre», hver etasje med egen identitet og innhold. Bygget har en sentral trapp og heis, felles adkomsthall med bibliotek og skjermet uterom «tilrettelagt for ulike aktiviteter mot byen». Funksjoner tilknyttet drift ol er samlet i en base i nederste etasje.

Juryen påpeker at det vertikale preget er et "grep juryen har sansen for. Hele prosjektet er et formidlingskonsept". Og videre: "Signatur som vil bli lagt merke til. Landemerke. Skulpturelt. Lett og transparent."

Juryen konkluderer med at løsningen innebærer stor risiko, men er "spektakulært" og byr på den "eneste mulighet til å få et bygg av denne karakter i Finnmark".Vinnerforslaget Objects of ideas (PDF)

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism