14 oktober 2008

Statsbygg med arkitekturpris for studenter

Statsbygg har inngått en avtale med NTNU om "Statsbyggs studentpris for fremragende arkitektur". Prisen på 15.000 kroner skal deles ut to ganger i året, første gang torsdag 16. oktober.

Prisen kan vinnes av studenter på masternivå ved fakultet for arkitektur og billedkunst på NTNU. Den deles ut til ett eller flere studentprosjekt, og vilkåret er at prosjektarbeidet er nyskapende og vel gjennomført.

- Statsbygg ønsker å stimulere student- og fagmiljøene til høyere kvalitet. Som et ledd i dette arbeidet har vi opprettet denne studentprisen ved NTNU, sier Statsbyggs administrerende direktør, Øivind Christoffersen.

- Formålet er å stimulere til eksperimentelle og nyskapende studier av arkitektur blant fremtidige arkitekter. I evalueringen vil det bli lagt vekt på kvalitet og formmessig klarhet - med tanke på identitet, funksjonalitet og estetisk verdi, forteller Christoffersen.

Det er Fakultet for arkitektur og billedkunst som innstiller og nominerer prosjekter til prisen, mens en jury plukker ut vinneren. Flere vinnere kan utropes og deler i så fall prisen på 15.000 kroner. Juryen kan avstå fra å utrope en vinner. Statsbygg har den avgjørende stemmen i juryen.

Fakultetet viser "Masterutstilling arkitektur høst 2008" fra fredag 10. oktober til søndag 19. oktober i Statsarkivets tidligere lokaler, Høgskolevegen 12 i Trondheim.

Statsbygg med arkitekturpris for studenter - Statsbygg

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism