31 desember 2009

Luftskipet - en mobil kunstarena

Et oppblåsbart, omreisende luftskip skal spre kunst og kultur i øykommunene vest for Bergen. Etter flere års arbeid og forsinkelser skal signalbygget Luftskipet etter planen stå ferdig våren 2010.

Den originale konstruksjonen kan flyttes, og vil både fungere som en skulptur i seg selv som kan skape oppmerksomhet om arrangementer som foregår i nærheten, og som en arena for utstillinger.

Bygget er tenkt som en arena for formidling av både samtidskunst og den lokale kulturhistorien. Det er rom for både teater, konserter, utstillinger og workshops. Selve lokalet skal være lite og intimt, ca. 50 kvadratmeter og romme 30 personer.

«Luftskipet» har vært avbildet i det nederlandske arkitekturtidsskriftet MARK, sammen med andre nyskapende prosjekter, blant annet Snøhettas utkast til ny paviljong for Serpentine Gallery i London.

Luftskipet er en del av prosjektet «Perler i Nordsjøløypa» som er plukket ut som ett av ti prosjekter i Riksantikvarens verdiskapningsprogram. Nærøyfjorden og Odda er andre steder som er med i dette programmet.

Luftskipet er tegnet av sivilarkitektene Magne Magler Wiggen og Joakim Skajaa ved arkitektkontoret MMW, arkitektene som sto bak frosken til Nasjonalmuseets Kyss frosken-prosjekt på Tullinløkka i 2005.


Norsk kulturråd

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism