23 januar 2013

Oslo som framtidsby - høyere, grønnere og sunnere?

Miljøverndepartementet ønsker å inspirere til diskusjon om grønne veivalg og inviterer til en aktuell møte- og debattserie på Litteraturhuset i 2013. Først ute er frokostmøtet "Oslo som framtidsby – høyere, grønnere og sunnere?" som arrangeres den 24 januar.

I Oslo må det bygges om lag 100 000 boliger de neste 20 årene for å få plass til alle som vil flytte til hovedstaden. Tempoet i boligbyggingen må opp, men det er også et spørsmål om hvor og hvordan Oslo kan vokse slik at den blir grønnere og triveligere å bo og leve i. Oslo som framtidsby er første temaet i den nye møteserien til Miljøverndepartementet, Grønn Agenda.

Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell presenterer sine visjoner for byveksten. Han vil også formidle ferske inntrykk fra sin reise til byene Hamburg, København og Malmø.

Etatsdirektør i Plan- og bygningsetaten Ellen de Vibe er opptatt av at tett boligbygging er mest klimavennlig. Hun forteller om Oslo kommunes planer for de neste 20 årene. Hvordan opptrer kommunen som tomteeier- og tilrettelegger og hvilke spillerom får utbyggerne og arkitektene? Direktør for boligutvikling i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj mener Oslo kommune må bli flinkere til å si ja enn nei til utbyggerne. Hvordan blir Oslo som boligby om OBOS får bestemme?

Hvem bestemmer hvordan framtidas hovedstad skal bli å leve i? Skribent og forfatter Margrethe Geelmuyden er en engasjert forkjemper for å bevare de grønne lungene i byen og å sikre livskvaliteten.

Peter Butenschøn, arkitekt og byplanrådgiver har i mange år jobbet med bolig og byutvikling og engasjert seg i debatten om Oslos utvikling. -Oslos politikere må ha magemål og ikke legge til rette for boligvekst for enhver pris. Hvem bestemmer at Oslo må skaffe plass til 200 000 flere innbyggere innen 2040?, spør han.

Arkitektene og medlemmene i miljøvernminister Solhjells fagråd for bypolitikk skal gi gode og spennende råd om utvikling av byene. Leder av fagrådet Kjersti Nerseth forteller om deres arbeid så langt. Terje Svabø, tidligere kjent og erfaren journalist fra årelangt virke i Aftenposten, VG, NRK og TV 2 leder debatten.

Frokostmøtet om Oslo som framtidsby arrangeres på Litteraturhuset i Oslo 24. januar, fra kl. 8.30 til 10.00. Meld deg på her.

Kilde: regjeringen.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism