06 mars 2013

Norsk arkitektur etterspurt og anerkjent

Med innlegget ”Norsk arkitektur etterspurt og anerkjent” tok arkitekt Niels Torp for seg norsk arkitektur, som han mener fortjener å bli eksportvare.

‑ Jeg tror det er fornuftig at vi i Norge har et magemål når det gjelder arkitektur. Det kan godt hende vi har en arkitektur som ikke er typisk norsk, men at vi har noen dyktige arkitekter som hver for seg skaper noe særegent og fortjener å bli eksportert, sier han.

Torp mener det finnes flere eksempler på gode arkitektoniske arbeider der arkitektene har bygd byggene inn i terrenget på en respektfull måte. Han trakk blant annet fra Saunders Architecture, Reiulf Ramstad Architechts og Lund Hagem Architechts som arkitekter som tenke på denne måten og som fortjener å bli eksportvare.

Torp hadde også noe å si om arkitektur han mener er dårlig.

‑ De store næringsbyggene på Fornebu burde ikke blitt plassert i strandkanten. Dette er et eksempel på at man trenger seg på til de grader og har innført en uærbødighet til det norske landskapet. Telenorbygget ved siden av har blitt som et lite fredfullt kontorbygg sammenliknet med vulkanen som ligger ved siden av, sier Torp.

Kilde: Bygg.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism