19 november 2014

Vei av solcellepaneler

Det nederlandske selskapet SolaRoad har konstruert det som hevdes å være verdens første vei med belegg av solcellerpaneler.

Selskapet startet arbeidet og utviklingen av teknologien allerede i 2011, og har nå en løsning basert på betongmoduler på 2,5 x 3,5 meter. På toppen av modulene ligger et én centimeter tykt, herdet glass med en ruglete overflate. Glasset skal sørge for tilstrekkelig friksjon, samtidig som det beskytter solcellene som produserer elektrisitet.Ifølge SolaRoad vil den 100 meter lange sykkelstien være i stand til å produsere strøm tilsvarende forbruket til 2-3 gjennomsnittlige husholdninger årlig. Et annet bruksområde selskapet ser for seg på sikt er å levere strøm til elektriske biler ved hjelp av teknologien.

Produsenten skal ha gjort mange tester med glasset og kommet frem til at det er i stand til å stå imot hard belastning. Årsaken til en sykkelsti likevel ble valgt til å teste løsningen i denne omgang er at det har vært enklere å gjøre justeringer underveis, sammenlignet med for eksempel en motorvei.

Kilde: Tek.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism