27 februar 2015

Syklingen lider av manglende sykkelveinett

Slike ser vi sjelden lenger, men slik vil vi ha det: fullt av folk som sykler til jobben.
Opplastet av Mikael Colville-Andersen
Denne uken inviterte samferdselskomitéen i Oslo kommune til høring for å få få innspill til hvordan Oslo kan bli en skikkelig sykkelby. Syklistene må ha brede, gode og separate sykkelveier, fastslo representanten fra sykkelveiutbyggeren Statens vegvesen overfor samferdselssluggerne:

- Hvis man ikke bygger ut sykkelveinettet blir det ikke flere syklister. Man får ikke bilister til å velge sykkel hvis de må sykle i gangtempo, forklarte prosjektleder Dagmar Hoyer i Statens vegvesen til samferdselspolitikerne på den andre siden av bordet.

Sykkelprosjektet har satt i gang en rekke tiltak det siste året, deriblant røde sykkelfelt. Direktør Rune Gjøs var opptatt av å formidle at sykkel måtte være et tema fremover også.

- På Jernbanetorget ble det sagt at en gruppe måtte ut fordi andre grupper var viktigere. På Carl Berner fant vi ikke plass til syklistene, sa Veivesenets Jon Øyvind Johannesen. Hans poeng var at sykkel må inn tidlig i planleggingen

- Vi har en unik mulighet nå til å bygge en sykkelby av Oslo. Vi ønsker oss forutsigbarhet i bevilgninger så vi kan planlegge prosjekter, så det ikke blir opp, slik det er nå, og så rett ned igjen, påpekte Gjøs.

Kilde: osloby

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism