14 april 2015

Knarvik Kirke får Architizers publikumspris

Reiulf Ramstad Arkitekter mottar Architizer-nettstedes publikumspris for den nye kirken i Knarvik, som ble innviet i desember 2014. Prosjektet har gått helt til topps i kategorien for religiøse bygg og monumenter.

Knarvik Kirke har tidligere blitt nominert til EU-prisen for arkitektur, Mies van der Rohe Award 2015, og mottatt stor interesse blant arkitekturmagasiner og -nettsteder over hele verden. Da den ble nominert til A+ Awards i mars var gleden stor over muligheten for internasjonal anerkjennelse.Bygget er spesielt med sitt materialuttrykk bestående nesten utelukkende av tre og en karakteristisk form som har gjort det til et landemerke i lokalsamfunnet. Kirken har som mål å bli et lokalt samlingssted for samvær og tro i alle ukens 7 dager. Prosjektet har vært på tegnebordet siden kontoret vant konkurransen i 2010 og under bygging siden 2012.


Bak prisen står Architizer, verdens største og raskest voksende nettsted for arkitektur, som i år deler den ut for tredje gang. Prosjekter fra over 100 land blir nominert innen over 60 kategorier, der fem prosjekter blir valgt som finalister. En jury bestående av flere enn 300 arkitekter, kulturpersonligheter og næringslivsledere velger vinnerne av juryprisen, mens publikum får kåre sine egne favoritter i hver kategori.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism