07 februar 2016

Utstilling: Barn ingen adgang!Hvem bør bestemme hvordan vi har det der vi bor? Politikerne? Byutviklerne? Eller de som lever sine liv på de stedene som skal utvikles?

Svaret er alle tre. Men i praksis er det vanskelig å få med innbyggernes erfaringer og ønsker i planarbeidet. Sårbare grupper, som for eksempel barn, blir ofte oversett. Med andre ord: medvirkning i by- og stedsutvikling er utfordrende. Men det er fullt mulig – og det gir gode resultater!

4. februar 2016 åpnet utstillingen Barn ingen adgang! på Norsk design- og arkitektursenter (DOGA). På en helt nye måte får publikum oppleve den kommunale planprosessen, sett gjennom barns øyne. Utgangspunktet for utstillingen er prosjektet Barnetråkk, hvor lærere og foresatte registrerer hvor barna beveger seg i nærmiljøet: hvilke steder de liker og ikke. Det interessante her er at kommunene forplikter seg til å følge opp det nye kartet gjennom tilrettelegging og tiltak. Utstillingen tar for seg hvordan steder blir som de blir, og på hvilken måte innbyggerne involveres i prosessen.

1 comments :

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism