23 november 2016

Teslas solceller blir rimeligere enn vanlige tak


Teslas nylige oppkjøp av Solarcity baner veien for selskapets satsing på solcellene. Tanken er at disse ikke skal integreres i selve taket, på samme måte som takstein. Tross dette skal løsningen ha 98 prosent av effektiviteten til vanlige solcellepanel. Ifølge Electrek hevder Tesla-sjef Musk hevder de nye soltakene vil koste mindre enn vanlige tak, og det før soltaket begynner å produsere strøm.  Grunnen til at dette går opp er selvsagt lave produksjonskostnader, men også at regnestykket inkluderer arbeidskostnader.

– Det er ganske lovende at et soltak faktisk koster mindre enn et normalt tak, selv før du regner med verdien av elektrisiteten. Spørsmålet blir da: Vil du ha et tak som ser bedre ut enn et normalt tak, varer dobbelt så lenge, koster mindre og i tillegg produserer elektrisitet? Hvorfor vil du ha noe annet enn det? sier Musk, ifølge Electrek.

Tesla løsning for soltaket veier mellom en tredjedel og en åttendedel av nåværende betongløsninger og keramiske løsninger. Dette gir ifølge Musk store muligheter for å kutte kostnader, ettersom logistikk-kostnadene utgjør en stor del av de totale kostnadene. 

Tesla starter leveransen av soltakene sommeren 2017. Takene vil ifølge Forbes bestå av herdet glass laget av Tesla selv, en ny type film levert av 3M, samt solcelleteknologi levert av Panasonic i samarbeid med Tesla og Solarcity.

Kilde: Tu.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism