09 september 2017

Elektrifisering av eksisterende biler

Ombyggingav eksisterende biler til elektrisk drift er nok ingen enkel sak, men Jaguat har like godt bygget om en 60-tallets Jaguar E-type. Modellen får navnet Jaguar E-type Zero, melder The Verge.

Litt usikker på om dette er en bil som igjen vil bli satt i produksjon. Bilen som nylig ble vist frem i London skal ha vært en av de gamle klassiske Roadsterne fra 1968, men med helt ny innmat. Bilen har fått oppdatert instrumentpanelet, hvor de analoge viserne er skiftet ut med en moderne skjerm.

Elmotoren som er montert i bilen yter 220 kW, som tilsvarer knappe 300 hestekrefter. Det ra bilen fra 0 til 100 km/t på 5,5 sekunder. Elmotoren er plassert på samme sted som den originale seks-sylindrede bensinmotoren, men vekten av batteripakken gjør trolig noe med vektfordelingen i forhold til originalen.

Om Jaguar skulle komme til å relansere denne bilen vil den sikkert finne et visst marked, men det interessante er jo hvorvidt denne typen ombygging kan gjøres i form av kit for andre typer biler. Foreløpig er det nok ytterst tvilsom økonomi i det, men prisene på de nødvendige komponenetene går jo stadig nedover.Les mer om elektrisk E-Type på Tek.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism