13 september 2017

Sender vi en gigantregning til barn og barnebarn?

Foto: rasov
Det vil sikkert være strid om modellene, men ifølge en studie publisert i Earth System Dynamics, der hovedforfatter er tidligere leder av NASAs Goddard Institute for Space Studies, James Hansen, så risikerer vi å servere dagens ungdom en regning på astronomiske 535.000 milliarder dollar (rundt 4.200.000 milliarder kroner). Dette skriver danske Videnskap med utgangspunkt i en artikkel i The Conversation.

Om dette anslaget er korrekt eller ikke kan som sagt sikkert diskuteres, men hva som er sannsynlig er at kostnadene stiger dramatisk jo lenger vi venter. Det forutsetter selvfølgelig at en er med på premissen, som at CO2 er en vesentlig årsak til oppvarming av jorda.

Gjennom Parisavtalen fra 2015 ble det enighet om å holde den gjennomsnittlige temperaturstigningen under to grader, med mål om ikke å overstige 1,5 grader. Å ta de nødvendige kuttene nå vil ifølge studien koste mellom 100 og 230 milliarder dollar per år spredt over de neste 80 årene. Ifølge Hansen og hans team finnes det heller ingen garanti for at NETs-teknologier faktisk vil virke.

Kilde: DN.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism