02 oktober 2017

Dropper olje og gass

Foto: jinterwas
Selskapet med det klingende navnet DONG – Danish Oil and Natural Gas – skifter navn til Ørsted. Om aksjonærene godkjenner navneendringen vil selskapet få navn etter vitenskapsmannen Hans Christian Ørsted, som blant annet oppdaget at man kan bruke strøm for å lage magnetiske felter.

– Dong stod opprinnelig for Danish Oil and Natural Gas. Med vår omfattende strategiske transformasjon og salget av olje- og gassproduksjonsvirksomheten, er ikke dette lenger hvem vi er, sier styreleder Thomas Thune Andersen i en uttalelse.

Selskapet har de siste årene omstilt kraftig ved å satse tungt på fornybar energi og konvertering av kullkraftverk til biokraftverk, og solgte i sommer olje- og gassvirksomheten.  Dong Energy er i dag en av verdens største utbyggere av havvind, med en tung portefølje i land som Storbritannia.

– 2017 vil bli husket som året når havvind ble billigere enn «sort energi», som demonstrert gjennom nylige anbud for havvind i Tyskland og Storbritannia, sier konsernsjef Henrik Poulsen.

Kilde: E24

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism