16 september 2018

Bergens første og største næringsbygg i massivtre

"Skipet" blir navnet på det nye bygget som vil reise seg i sjøkanten i Solheimsviken. Bygget skal føres opp med massivtre som konstruksjonsmateriale, og ikke betong. Dermed blir det Bergens første og største kontorbygg i massivtre. Betong har et kraftig CO2-avtrykk, og sementproduksjon står for 5% av verdens klimagassutslipp. Ved å bytte ut betong med massivtre reduseres CO2 avtrykket med ca 50% for konstruksjonsmateriale. I tillegg gir bruk av massivtre en rekke andre fordeler, bl.a. bedre innemiljø.

Les mer om bærekraftstiltakene som gjøres for bygget.


Arkitekt Paal Kahrs forteller om planer for nytt hotell og næringsbygg i Solheimsviken.Første etasje i det nye prosjektet blir tilrettelagt for utadrettet virksomhet, og fellesarealer med personalrestaurant legges til denne etasjen for en aktiv fasade. Som nærmeste nabo får Skipet et helt nytt hotell, som vil drives som et Marriott Moxy, en verdensomspennende kjede som er i ferd med å oppføre et hotell i massivtre i København. Hotellet vil etter planen ferdigstilles i april 2020, mens Skipet er planlagt ferdigstilt november samme år.

I Solheimsviken er det i dag om lag 4000 arbeidsplasser innen finans, teknologi, helse og offentlige tjenester, og med det nye bygget vil det legges tilrette for ytterligere 500 arbeidsplasser. 

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism