24 mars 2019

Den norske paviljongen på verdensutstillingen i Dubai

Mitt forslag vil være å kombinere de to forslagene som arkitektene har lagt frem. Dvs kle vegge med tre og bruke aluminium i den delen som kan reflektere lys ned mot inngangspartiet.
Norge skal delta på verdensutstillingen EXPO 2020 i Dubai. Den norske paviljongen skal profilere Norge som havnasjon, og vinnerkonseptet ble offentliggjort i dag. Vinnerkonseptet for den norske paviljongen på verdensutstillingen er et samarbeid mellom Rintala Eggertsson Architects, Expomobilia og Five Currents. Konseptet vil presentere norsk teknologi og bærekraftige grønne løsninger fra havnæringene.

Arkitektene har presentert to ulike varianter når det gjelder utvendig kledning av paviljongen. Disse vil bli vurdert av prosjektstyret og beslutning om hvilken utvendig kledning som velges vil bli tatt i løpet av kort tid.Landemerker som Eiffeltårnet, Crystal Palace og Golden Gate Bridge er alle bygget i forbindelse med tidligere verdensutstillinger. I 2020 skal Dubai arrangere hva som omtales som “en festival av menneskelig oppfinnsomhet”. Det ventes at over 25 millioner besøkende kommer innom i perioden oktober 2020 til april 2021.

– Regjeringens mål er at Norge skal være en ledende havnasjon. Da må vi ta en internasjonal lederrolle i viktige havspørsmål og delta på arenaene hvor løsninger på verdens utfordringer diskuteres. EXPO 2020 DUBAI vil være en slik arena, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Innovasjon Norge organiserer Norges deltagelse på vegne av Nærings - og fiskeridepartementet, Olje – og energidepartementet, og Utenriksdepartementet.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism