28 november 2006

Designstudent vant møbeldesignkonkurranse

13 designstudenter ved Kunsthøgskolen i Bergen har deltatt i en møbeldesign-konkurranse i regi av den norske møbelprodusenten Eskoleia. Oppgaven for konkurransen var å komme med forslag til møbler som består av både polstrede elementer og stålelementer.

Vinneren ble interiørarkitektstudenten Irene Birkeland. Hennes bidrag «BAT» var en svart flaggermuslignende stol med trekantben i stål. Førstepremien var en sjekk på 10.000 kroner, og kanskje enda viktigere, utstillingsplass på Eskoleias stand under den anerkjente Stockholm International Furniture Fare.

– Jeg har forsøkt å skape noe tidløst og noe som passer for Eskoleia. Samtidig ønsket jeg at stolen skulle ha et eget uttrykk, forklarer Birkeland.

Eskoleia satser på unge designere med nye idéer. Derfor har møbelprodusenten lyst ut en lukket designkonkurranse for bachelorstudentene på andreåret Fagområde møbel- og romdesign/interiørarkitektur i samarbeid med KHiB. Tanken er at én av ideene vil være god nok til å bli satt produksjon.

Vinnerproduktet skal presenteres på Eskoleias stand under Stockholm International Furniture Fair i februar 2007.

I prosjektperioden har hver student utviklet en liten modell og en mockup i målestokk 1: 1 i tillegg presentasjonsmateriell i form av skisser, tegninger eller digitale presentasjoner og en kort skriftlig beskrivelse av materialer, bruk og hvilke primærkunder man tenker seg. Prosjektet har gått over 3,5 uker.

- Alle i bransjen vet at det er fra Bergen de beste møbeldesignstudentene kommer for tiden. Valget var ikke så vanskelig når jeg i tillegg også kjente veilederen deres, professor Dave Vikøren, sier Barsten. Utviklingen fra idé til ferdig prototype har gått lynraskt; på i underkant av seks uker.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism