10 november 2006

Norsk buildingSMART-teknologi

Under BuildingSMARTkonferansen i Washington ble fremtidens sømløse utveksling av byggedata demonstrert i full skala.

Fremvisningen var basert på objektbaserte tegninger av en bygning på høyskolen i Tromsø. Bygningen er nå kjent internasjonalt kjent som HITOS. Statsbygg som er utbygger har sørget for at HITOS er er fritt tilgjengelig for alle som demonstrasjonsbygg og til utvikling og testing av programmer verden over.

Den norske sekvensen ble introdusert av ekspedisjonssjef Inger Lindgren i Kommunaldepartementet. Hun la vekt på at BuildingSMART er viktig for Norge som en liten nasjon i en stadig mer global verden. Uten fornuftig gjenbruk av opplysninger i prosjekterings- og byggeprosessen vil store beløp gå til spille på arbeid som i seg selv er unødvendig.

Demonstrasjonen viser at det norske byggemiljøet har nå en plattform som kan gjøre internasjonalt virksomhet tilgjengelig for norske firmaer. Det gjelder både norske dataforetak og byggeforetakene. Det kom tydelig fram at de store dataforetakene i verden ser at de må ta opp åpne løsninger. Det gir nye muligheter for norske foretak, gjerne fra distriktene.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism