08 januar 2007

Snøhetta i ørkenen

Snøhetta har vunnet en konkurranse om en betydelig utbygging i emiratet Ras-Al-Khaima.Sheik Saud, som er enehersker i det lille emiratet, har valgt Snøhettas prosjekt som en sentral del av emiratets nye hovedstad som blir liggende bare en times kjøring fra Dubai, hvor en enda mer gigantisk utbygging pågår.

Byggeriet, der omfatter fire hoteller, et konferencecenter, shoppingcenter og messehal, skal fungere som den nye hovedstads portal, og det bliver næppe vanskeligt med det futuristiske design, Snøhetta-arkitekterne har valgt.
/../
De fleste af kvadratmeterne er bygget med tage, der bølger hen over ørkensandet som let brugt kopipapir. Og over det hele knejser et 45 etager og 161 meter højt hoteltårn som en stejlende kobraslange.


Syret kobra midt i ørkenen


De norske arkitektene får et honorar på ti millioner for forprosjektet som går fram til juni i år. Hvor mye Snøhetta sitter igjen med til slutt har ikke prosjektleder Kjetil T. Thorsen oversikt over ennå.
/../
Nå sender han 15 av sine medarbeidere til emiratet som er en del av De forenede arabiske emirater. Ras Al-Khaimah har 250 000 innbyggere og ligger en time fra Dubai. I motsetning til mange av nabolandene mangler det olje. Pengene tjener sjeikens og hans undersåtter sement- og fliseproduksjon. Nå har de sett en ny inntektskilde i eiendomsutvikling ettersom kapasiteten i byene rundt er i ferd med å sprenges.


Oppdrag i ørkenen - Dagbladet.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism