17 januar 2007

Studenter foretrekker luksushybler

Til tross for at Studentsamskipnaden i Oslo har over hundre ledige studenthybler, står 300 studenter i boligkø. Årsaken er at svært mange norske studenter ikke ønsker å flytte inn i hybler med lav standard. Dermed står 300 studenter i boligkø, til tross for at Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) lover deg bolig på dagen.

Leder i SiOs hovedstyre, Silje Winther, påpeker at SiOs oppgave er å gi studentene det de trenger, og ikke nødvendigvis det de har lyst på. Dette til tross for at etterspørselen etter de dyrere leilighetene med høyere standard har økt de siste årene, mens de billigste og mest nedslitte hyblene ofte står ledige ved årsskiftet. I år er det flere billige hybler enn noensinne som står tomme, mens ventetiden på de dyrere er på mange måneder.

Studentpolitisk talsperson i Venstrealliansen, Benjamin Jonsrud, tror imidlertid det er nødvendig å oppgradere også de øvrige billigste hyblene, og ikke bare Kringsjå, for at de norske studentene blir fornøyde. Når SiO får oppgradert de mest slitne hyblene, tror han at problemet med tomme hybler vil løse seg.

Universitas - Studenter foretrekker luksushybler

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism