31 mars 2007

CITY – den sorte perle!

Øivind Iversen(NIL) tegnet stolen CITY som sin hovedfagoppgave i 1954. Stolen kom i produksjon i 1956 hos Fora Form, den gang Møre Lenestolfabrikk. Dette var den første stolen hvor lamineringsteknologien ble tatt i bruk i Norge.

CITY var den første laminerte skalstolen som blei laga i Norge. Stolen, som minner om sjueren til Arne Jacobsen, men den ble designet før denne.

CITY har utvilsomt kvaliteter som gjør den like aktuell i dag som i på -50 og -60 tallet. Det er mye som tyder på at den treffer en ny generasjon i hjertet. Det er en stol både til offentlig miljø og til private hjem, en stol å bli glad i og som med sin omsluttende form tar godt vare på deg!


QUANTUM RANGE CITY: Laminatstolen City var den første av en rekke skallstoler fra Møre Lenestolfabrikk. Her er alle stolene i serien samlet på fabrikktaket.
FOTO: MØRE LENESTOLFABRIKK
Stolen ble utgangspunktet for at Fora Form utviklet en hel serie skallstoler på -50 tallet. En rekke designere var her involvert. "Quantum Range" het serien, som ble en suksess både nasjonalt og internasjonalt.

Ole Rikard Høisæther, Magister i kunsthistorie, har blant annet skrevet dette i boken "Design på norsk":
"CITY er ikke ulik tilsvarende stoler som Arne Jakobsens 7-er og Charles Eams tilsvarende stoler. Likevel er CITY helt original i sin design av det formpressede skallet. Formen er organisk og omsluttende, og sittekomforten vel så god som de andre nevnte stoler"


Fora Form

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism