03 mars 2013

Bjelkelagstabell som gratis app

Hvilken dimensjon må trebjelken ha for å tåle belastningen? Nå kan du bruke en gratis app fra Norsk Trelastkontroll for å finne ut dette raskt og sikkert. Du får også en tabell for dimensjonering av terrasse med i appen.

Bjelkelagstabellen er et verktøy for dimensjonering av etasjeskiller. Appen lar deg variere mellom ulike alternativer for materialdimensjoner, styrkeklasser og lysåpninger, og finner den riktige kombinasjonen. Terrassetabellen fungerer på samme måte. Appen kan lastes ned på AppStore (for iPhone) eller Google Play for Android.

Appen fungerer ikke lenger. I stedet kan du benytte en kalkulator på nett, f eks Kjeldstad trelast sin bjelkelagskalkulator.
Det er Norsk Trelastkontroll som har tatt initiativ til utvikling av appen og finansiert arbeidet. Norsk Trelastkontroll er en frivillig medlemsordning. Bedrifter som er medlem av Norsk Trelastkontroll kan NS -merke konstruksjonsvirke. Formålet er å få en ensartet og kontrollert sortering av konstruksjonsvirke. Tilslutningen til ordningen er frivillig og åpen for alle bedrifter som sorterer konstruksjonsvirke. Husk å spør etter NS-merket når du skal handle styrkesortert trelast!

Kilde: Treteknisk

2 comments :

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism