28 august 2007

Bo i trærne

Forbildene er mange - fra asiatiske bambushytter til barns gebrekkelige byggverk i eplehagen. Men den moderne tretopp-hytta har gjerne litt fasiliteter å skilte med i tillegg til ubestridelig sjarm.

-Våre kunder kan få innlagt strøm og vann. Vask, dusj og wc kan installeres i hytta, sier Alain Laurens, grunnleggeren av de franske firmaet Cabané Perchée, som har bygd over 60 tretopphytter omkring i Europa.

- Da vi startet opp for fire år siden var 90 prosent av bestillingene våre lekehytter for barn. I dag bygger vi nesten bare for voksne, rundt tretti hytter per år. Hyttene er rettet mot et pengesterkt publikum som ofte ønsker seg baderom og flatskjerm oppe i trærne, sier Daniel MacLure fra Blueforest, et engelsk firma med globalt nedslagsfelt. Prisen på en hytte fra Blueforest, levert og montert i Skandinavia, vil begynne på 200.000 kroner for en enkel løsning og kan, som MacLure påpeker, ende omtrent hvor som helst. Verken Cabané Perchée eller Blueforest har hatt noen oppdrag i Norge enda, men ettersom vi her i landet har det som skal til - stadig flere penger og stadig flere tommeltotter per person -finnes det trolig et marked for luftslott hos oss også.

Bo i trærne - tb.no

Blue Forest

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism