17 september 2007

Bygg Reis Deg

Nordens største byggmesse går av stabelen på Lillestrøm denne uken. Arrangøren tror på minst 60 000 boliginteresserte nordmenn innenfor dørene.

I antall besøkende er Bygg Reis Deg den største byggmessen i Norden, og blant de aller best besøkte i Norge uansett bransje.

Bygg Reis Deg er fylt til randen, med 450 utstillere fordelt på 16 000 kvadratmeter i hallene til Norges Varemesse. Aktiviteten i byggebransjen og boligmarkedet er høy, noe som trolig var medvirkende til at messen i år var fullbooket allerede i mai.

- Bygg Reis Deg dekker hele spekteret og er byggebransjens utstillingsvindu nummer én. Folk kommer hit for å bli inspirert av hvilke muligheter som finnes, og for å oppgradere kunnskapen sin, sier Gavelstad.

Tidligere tellinger viser at bransjefolk og amatører utgjør omtrent hver sin halvpart av messepublikummet.

- Mange trekkes nok til messen nettopp på grunn av at dette er en messe for bransjen selv også. Veien til fagfolkene er kort. På grunn av internett er folk blitt flinke til å skaffe seg detaljkunnskap, og her utvider de innsikten ved å spørre utstillerne, sier Gavelstad.

Av husets rom bruker vi mest på bad og kjøkken. Derfor er også bad og kjøkken representert med nærmere 60 utstillere på Bygg Reis Deg.

- Både kjøkken- og baderomsløsningene på årets messe er preget av at vi tilbringer stadig mer tid i disse rommene. Plassen er romslig. Løsningene skal være smarte, men ha et tiltalende ytre. Særlig på badet er det velvære som teller, trenden er å skape sitt private spa, sier Gavelstad.

Et av de mer oppsiktsvekkende innslagene på VVS-avdelingen i år er den papirløse doen, som skyller og fønetørker stumpen.
Publikum får også se i praksis hvordan et bad skal bygges.
Energisparing og miljø er også sterkt tilstede på årets Bygg Reis Deg. Hos Glava kan du for eksempel få beregnet energigevinst og reduksjon av CO-utslipp ved etterisolering.

Bygg Reis Deg varer til og med søndag 23. september.

Bygg Reis Deg

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism