25 september 2007

Kulturluftskip

Bygget som har fått navnet «Luftskipet» og er tegnet av sivilarkitektene Magne Magler Wiggen og Joakim Skajaa ved arkitektkontoret MMW. Ideen med bygget er å utvikle en arena for formidling av samtidskunst og kulturminner som kan bli et symbol og blikkfang for Sotra og Øygarden.

«Luftskipet» er flyttbart og skal brukes i de tre kystkommunene Fjell, Sund og Øygarden som en del av prosjektet Perler i Nordsjøløypa.

Arkitektfirmaet MMW sto bak frosken til Nasjonalmuseets «Kyss frosken»-prosjekt på Tullinløkka for to år siden.

- «Luftskipet» bygger på de samme prinsippene som frosken. Det er en oppblåsbar dukkonstruksjon som skal fylles med trykkluft, men det blir noen justeringer i forhold til frosken, forklarer arkitekten, Joakim Skajaa. Han understreker imidlertid at bygningen fortsatt er under prosjektering og at det dermed gjenstår en del tester før alt er klart.

Skoler, rådhus, museer, kaier og andre kulturminner vil være aktuelle landingsplasser for kulturluftskipet. Når «Luftskipet» ikke er i bruk, vil det være nedpakket. Det skal også kunne flyttes ut av regionen og brukes som signalbygg på messer og konferanser.

Ønsket om å skape et signalbygg for regionen som kan skape oppmerksomhet ute, er allerede oppfylt. I sommer ble «Luftskipet» avbildet i det nederlandske arkitekturtidsskriftet MARK, sammen med andre nyskapende prosjekter, blant annet Snøhettas utkast til ny paviljong for Serpentine Gallery i London.

Luftskip lastet med kultur - BT.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism