04 oktober 2007

Containere rundt operaen


Ill.: Snøhetta
Om seks måneder åpner operaen i Bjørvika, men området rundt vil være byggeplass i flere år. Både har lenge vært bekymret for hvordan de uferdige omgivelsene vil fungere når byggets image skal bygges.

I sommer begynte arkitektene i Snøhetta, operaens ledelse, og Statsbygg å planlegge en midlertidig "park", men i forrige uke kom fra Oslo Havn om at området skal brukes som oppstillingsplass for tomme trailere og containere.

- De første årene blir jævlige for operaen, det er snakk om å gjøre det mindre ille. Vi har faktisk ikke hatt fantasi til å se for oss at Havnevesenet kan opptre så egenrådig, sier sier Snøhettas prosjektleder, Tarald Lundevall, og mener at Regjeringen nå må sørge for å skjære igjennom.

Havnedirektør Anne Sigrid Hamran mener Lundevall overdriver.

- Vi har hatt en helt grei dialog med Statsbygg, der vi har gjort det klart at de ikke kan låne disse arealene fordi vi trenger erstatningsareal for Revierhavna i anleggsperioden, sier Hamran

- Fra 2010 blir dette arealet uansett anleggsområde for vei. Snøhetta har hele tiden ønsket seg åpne områder foran operaen. Da må staten kjøpe dem.

Lagrer containererundt operaen

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism