07 januar 2008

La ned grunnskinnen for bybane i Bergen

I dag startet arbeidet med Bybanens første byggetrinn fra Sentrum til Nesttun, og samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) markerte det hele med å legge ned grunnskinnen for Bybanen i Bergen

Et stort presseoppbud, publikum, politikere og Bergen brannvesens musikkorps var til stede i Kaigaten under den offisielle markeringen mandag formiddag.

- Gratulerer med dagen! Dette er en helt spesiell dag for Bergen, sa byrådsleder Monica Mæland før hun gav ordet til samferdselsminister Liv Signe Navarsete.

- Ingen andre byer har satt i gang et liknende prosjekt. Vi vet at bergenserne er et engasjert folkeferd. Uansett debatt, vi står sammen om dette og gleder oss, tross en del utfordringer fremover, sa Navarsete i sin tale.

Hun roste Bergen for å satse på en miljøvennlig transportløsning som Bybanen, og påpekte at dette vil gjøre Bergen til en enda bedre by å bo i.

- Luftkvaliteten vil bli bedre, og byen enklere å ferdes i. Trafikken kommer til å øke sterkt, og det er ikke mulig å bare satse på nye veier og bygge seg ut av problemet. Bybanen er en fremtidsrettet løsning, mente Navarsete, som ikke la skjul på at hun ønsker at Bybaneprosjektet skal videreføres med flere byggetrinn.

- Merverdien av banen vil øke for hvert trinn, sa samferdselsministeren.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism