07 mars 2008

Think Ox

Mye pent kan sikkert sies om Think City, men denne modellen har likevel ikke hevet Think over "Postman Pat"-klassen. Dette ser ut til å komme seg betraktelig med Think Ox, en modell som foreløpig kun er en konseptbil.

Her snakker fire dører, fem seter og ikke minst et design som som gir de signalene en slik bil fortjener. Bilen fremstår som moderne, med mange datastyrte funksjoner og en rekke smarte løsninger innvendig.

Think Ox vil ha samme rekkevidde som den mindre Think city, hvilket betyr 200 km på fulle batterier. Toppfarten er på 135 km/t, og null til 100 km/t går unna på hedelige 8,5 sekunder.

Ifølge designer Katinka von der Lippe er Think mer enn bare en bil. Tanken er at bilen også skal tilfredsstille trenden som innebærer at mennesker hele tiden har sine preferanser med seg, sier von der Lippe.

Bilen skal hele tiden være koblet mot Internett, noe som for eksempel mulig å kunne fjerndiagnostisere eventuelle tekniske problemer samtidig som en kan laste ned softwareoppgradering til bilen ved behov.

Nøkkelen er en minnebrikke som inneholder all informasjon som bilføreren måtte ønske å ha for hånden, som for eksempel musikkpreferanser, seteinnstilling, favoritter på Internett etc.

- En ungdom i dag går ikke et sted uten ipoden sin. Slik tenker vi om Think. Bilen må ikke bare kunne kjøre fra a til b, men må også være en forlengelse av PC og mobiltelefon, sier von der Lippe.


Et spørsmål er imidlertid om Think satser riktig når de laster bilen med temmelig mye batterivekt. Ofte trenger en jo ikke mer enn noen få mil, før en kan lade igjen. Dermed blir et konsept som det Fisker Karma representerer interesant. Dette er en såkalt plug-in-hybrid med en liten bensinmotor som driver en generator, som igjen lader litium-ion-batteriene. Forskjellen fra dagens vanlige hybridmodeller, er at plug-in-hybridene også kan lades fra strømnettet og kjøre 80 km før batteriene må lades. Dette er imidlertid nok til hverdagsformål samtidig som bilen kan tas med på langtur med full bensintank.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism