03 juni 2008

Morgan LIFE-Car

Morgan er en tradisjonsrik, og ikke minst uavhengig bilprodusent. Kanskje er det nettopp derfor Morgan ser ut til å komme opp med et av de aller mest spennende hybrid-konseptene. Morgan LIFE-Car er så langt fra en kjedelig elbil som det vel er mulig å komme, om enn i skarp konkurranse med plug-in-hybriden Fisker Karma. Om ikke annet er dette et tydelig signal om at elektrisk drift kommer til å bli det som gjelder i høystatus-segmentet om kort tid. De som kjøper disse bilene er neppe særlig bekymret for drivstoffutgiftene, men desto mer opptatt av de signalene bilen sender til omgivelsene.Morgan LIFE-Car produserer strøm fra brenselceller, som kan vise til en virkningsgrad på mer enn 45 prosent effektivitet. Strømmen brukes til å fdrive fire elektromotorene, en for hvert hjul, noe som gir minimalt energitap. I tillegg lagrer bilen energi ved oppbremsing, noe som utnytterinntil 50% av bremse-effekten.

Designet til LIFE-Car er vel nærmest for steampunk å regne, dog med klare referanser til Morgans egen Aero 8. Designeren, Matthew Humphries, har åpenbart hatt en heldig hånd på denne modellen.

Noen volumproduksjon blir det neppe. Morgan produserte 650 biler i fjor, og kommer neppe til å kunne mangedoble produksjonen.

Morgan LIFE-Car

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism