24 juli 2008

VentureOne - grensesprengende trehjuling

En skal ikke være spåmann for å se at en større andel av privatkjøretøyene må bli mindre og lettere. Å frakte 1500 kilo bil sammen med matpakka har ikke fremtiden for seg. VentureOne er en trehjulet plug-in hybrid som ser lovende ut, miljøvennlig og med svært høy morofaktor.I bensinutgave gjør VentureOne 0 til 100 km/t på under 6 sekunder, og har en toppfart på 160 km/t. Den veier 540 kg, registreres som motorsykkel, men kan kjøres på vanlig bilsertifikat.

Prisen for bensinutgaven blir trolig rundt 20000$, skjønt det spørs hva prisen blir her hjemme. Teknologien stammer nemlig for en stor del fra Carver, som allerede selges i Norge til 375.000,-. Så tilbake til VentureOne - denne skal nemlig komme med eletrisk drift, noe som for øyeblikket er gunstig med tanke på de norske avgiftene.

Det unike med konstruksjoner er at førerhuset kan krenge opp til 45 grader i svingene, akkurat som en motorsykkel. Krengesystemet, kalt "Dynamic Vehicle Control" er utviklet av det hollandske firmaet Carver Engineering, responderer i henhold til både rattet og førerens bevegelser. Sjekk videoen for å få et inntrykk av hvordan dette fungerer.

Den rene elektriske versjonen vil få to 20kW motorer og et 17 kWh lithium-ion batteri. Denne versjonen når en toppfart på 120 km/t og en akslererer fra 0 til 100 km/t på 8 sekunder. Batteriet skal kunne holde til en tur på 190 km, hvilket burde klare seg selv for de fleste dagpendlere. Den rent eletriske versjonen vil koste 23.000$, og med dagens dollarkurs kan en håpe på en hyggelig pris også i Norge.Les mer om VentureOne, og ikke glem å sjekke ut filmene av Carver.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism